Pontos diagnózis nélkül nehéz a sikeres gyógykezelés. Ennek megfelelően törekszünk mindig minél precízebb diagnózis felállítására a megfelelő kezelés megtervezéséhez. Ebben nagy segítségünkre van egyebek mellett ultrahang, digitális röntgen és laborgép felszereltségünk. Az esetek nagy részében nem elegendő az átfogó fizikális vizsgálat egy betegség felderítéséhez,  és ilyen esetekben támaszkodunk kiegészítő vizsgálati műszereinkre. Rendelőnkben teljes körű belgyógyászati kivizsgálással és ellátással állunk kedves betegeink rendelkezésére.

Ultrahang:

Modern, színes doppler ultrahang készülékünk remekül alkalmas a hasi szervek és egyéb hasüregi elváltozások felderítésére, valamint a szív betegségeinek vizsgálatára. E két fő alkalmazási terület mellett használható egyéb (szem, ízületek, sérvek, testfelületi duzzanatok stb.) képletek vizsgálatára is.

Végzünk továbbá ultrahang vezérelt citológiai és szövettani mintavételeket belső szervekből vagy testfelületi képletek belsejéből. Ez a módszer egyfelől sokkal kevésbé invazív és megterhelő a páciensnek mintha műtétileg kellene ezeket a mintákat levenni, másfelől a mintavételi tűt az ultrahang képen követve sokkal biztonságosabban és precízebben lehet használni mint a „vakon” történő szúrás esetén.

Szintén ultrahang vezérelten, ezáltal nagyobb biztonsággal tudunk diagnosztikai vagy terápiás célból testüregekből (mellüreg, hasüreg, szívburok) kóros folyadékokat leszívni.

Az ultrahang vizsgálatokat szinte minden esetben bódítás nélkül végezzük, mivel egy nem fájdalmas, nem invazív beavatkozásról van szó. Kivételes esetekben (pl. mintavételek) van csak szükség a páciens bódítására.

Digitális röntgen:

Az ultrahang mellett a röntgen is egy nélkülözhetetlen kiegészítő eszközzé vált az igényes állatorvoslásban. Új, digitális előhívó rendszerünkkel a folyamat minőségileg is nagyot lépett előre, valamint a film elkészülésének időtartama szinte azonnalira rövidült. Egyszerűbben, gyorsan és kiváló minőségben tudunk felvételeket készíteni kedvencéről. Elsősorban a csontok, ízületek betegségeinél, mellüregi és hasüregi elváltozásoknál használjuk, akár az ultrahangvizsgálat kiegészítő módszereként párhuzamosan.

A röntgen vizsgálatokat általában bódításban végezzük, de bizonyos esetekben még erre sincs szükség.

Házi laboratórium:

Biokémiai és hematológiai laborgépeinkkel fél órán belül tudunk vérvizsgálati eredményt közölni, melyek nagyban segítik a gyors diagnózis felállítást, ezáltal a sikeresebb gyógykezelést. Az esetek nagy részében a vérvizsgálat elengedhetetlen egy kicsit is összetettebb betegség felderítésében. Emellett az egészségmegőrzés egyik legfőbb eleme is az időnkénti rutin vérvizsgálat egészséges állatoknál is.