Örök igazság, hogy megelőzni a bajt sokkal egyszerűbb, sikeresebb, olcsóbb, jobb mint kezelni azt. Természetesen a betegségekkel is így van ez, ezért átfogó, széleskörű egészség megörző szolgáltatásokkal állunk kedvenceik rendelkezésére.

Vakcinázási programok

Talán a legfontosabb és legszélesebb körben elterjedt megelőző intézkedés. Minden fajnak megvannak a legsúlyosabb (gyakran halálos kimenetelű) valamint leggyakoribb fertőző eredetű betegségei, melyek nagyrésze a megfelelő vakcinázási programmal megelőzhető.

Nagyon fontos tudni, hogy számos ilyen betegség zoonózis, azaz az emberre is veszélyes, akár benne is halálos kimenetelű betegségként jelenhet meg. Mivel a vakcinázással fertőző eredetű betegségek ellen védekezünk, nagyon fontos szerepe van a járványok megelőzésében és egy egészséges populáció kialakításában, fenntartásában. Így mindannyiunk közös felelőssége az egész populáció egészsége.

A teljesség igénye nélkül felsorolunk néhány, háziállatainkban előforduló betegséget, mely ellen vakcinázással tudunk védekezni.
kutya:
– veszettség
– szopornyica
– fertőző májgyulladás (Rubarth-kór)
– parvovírusos enteritis
– parainfluenza
– leptospirosis
– lyme-kór
– dermatomicosis
– kennel-köhögés
– corona vírusos enteritis
– babesiosis
macska:
– veszettség
– herpesz vírus
– calici vírus
– panleukopenia vírus
– macska leukosis vírus
– dermatomicosis
– feline corona vírus
nyúl:
– myxomatosis
– vérzéses betegség
Kutyák veszettség elleni vakcinázása kormányrendelet alapján kötelező. Részletekért érdeklődjön állatorvosainknál.