Kisemlősök, hüllők és díszmadarak tartása egyre népszerűbb napjainkban. Ezen állatok alapvetően eltérő biológiája, élettani szükséglete teljesen más tartástechnológiát és takarmányozást igényel, valamint minden fajnál más-más típusú betegségek alakulhatnak ki, ezért alapvetően más tudást és hozzáállást igényelnek mint a klasszikus kutya-macska praxis.

Ilyen állatoknál a betegségek legnagyobb része a helytelen tartás és takarmányozási rutinból fakad, ezért szakszerű felkészültséggel a problémák nagy része kiküszöbölhető.

Ráadásul ezen állatoknál tünetrejtő mivoltukból kifolyólag a gazdik csak későn veszik észre a bajt és sokszor csak akkor kerülnek a rendelőbe amikor már végstádiumú betegek és a gyógyulás esélye csekély. Javasoljuk ezért a megelőzésre törekedni és rutin egészségmegörző konzultációra és tartási, takarmányozási tanácsadásra időnként állatorvosi vizitre ellátogatni.

Rendelőnkben egzotikusállat szakállatorvosi diplomával és az ilyen állatok ellátásához szükséges felszerelésekkel várjuk szeretettel különleges kis kedvenceiket.